Club Brugge boekt deugddoende zege in topper tegen KRC Genk Sport

Club Brugge boekt deugddoende zege in topper tegen KRC Genk

Club Brugge is zondagnamiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van KRC Genk. Théo Bongonda wiste op het uur het openingsdoelpunt van Hans Vanaken uit, maar in de slotfase kopte Youssouph Badji een corner van de ingevallen Siebe Schrijvers binnen om Club de drie punten te bezorgen.

In de eerste helft was Club Brugge baas en dat resulteerde in enkele goede kansen. Halverwege de eerste helft was het raak. Dennis, een gesel voor de Genk-defensie, zette zich goed door op rechts en bediende Vanaken. Die zette zijn hoofd tegen de center en maakte er 0-1 van.

2 strafschoppen voor Genk

Meteen na rust beging Mata een strafschopfout en kreeg Dessers de kans om de matige eerste helft van Genk zijn ploeg uit te wissen. Dessers klopte Mignolet, maar zag de bal tegen hard tegen de paal vliegen. Een gemiste kans voor Genk.

De wedstrijd was na rust veel meer in evenwicht, maar Genk had op het uur toch een nieuwe strafschop nodig om langszij te komen. De VAR merkte een fout van Mignolet op Bongonda op en die scoorde wel vanop de stip: 1-1. Club leek even van slag, maar knokte zich terug in de match.

Badji met winning goal

Badji en de ingevallen Schrijvers beslisten de match voor hun ploeg. Schrijvers schilderde een hoekschop perfect op het hoofd van Badji, die de winning goal lukte. Club pakt zo 6 op 12, Genk blijft achter met vijf punten.