Ziekenhuis dwingt ouders om pasgeboren baby te verkopen zodat ze de rekening kunnen betalen Buitenland
Buitenland

Ziekenhuis dwingt ouders om pasgeboren baby te verkopen zodat ze de rekening kunnen betalen

Ziekenhuis dwingt ouders om pasgeboren baby te verkopen zodat ze de rekening kunnen betalen

In India is een schrijnend geval van manipulatie bekend geraakt. Een ziekenhuis dwong een mama en papa om hun pasgeboren kindje te verkopen zodat ze hun rekening zouden kunnen betalen.

Babita en Shiv Sharan mochten eind augustus hun achtste en jongste telg verwelkomen. Lang konden ze echter niet van hun geluk genieten, want doordat de baby met een keizersnede ter wereld gebracht moest worden, liepen de hospitaalkosten hoger op dan voorzien. De ouders hadden de extra 405 euro niet en werden volgens hen gedwongen om de baby te verkopen of af te staan voor adoptie. Zo zouden ze snel 1.150 euro kunnen verdienen.

De ouders, beiden ongeletterd, verklaarden dat ze papieren moesten ‘tekenen’ met hun vingerafdrukken. Ziekenhuismanager Seema Gupta ontkent ondertussen in alle toonaarden. “Hij heeft zijn eigen kind vrijwillig ter adoptie afgestaan”, citeert Metro Gupta. “Ik heb een kopie van de geschreven overeenkomst die bereidwilligheid uitdrukt, ondertekend door de ouders."

Misdaad

Kinderrechtenactivist Naresh Pares vindt dat het ziekenhuis een misdaad heeft gepleegd. “De zwangere vrouw ontving geen enkele uitkering onder het Geïntegreerd Ontwikkelingsprogramma voor kinderen, het plaatselijke kinderopvangcentrum hielp niet, en werkers wezen haar niet op het gemeenschapsgezondheidscentrum. Het districtsbestuur moet ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws