Ontevreden Herman Goossens ziet het met lede ogen aan: “Dit is alvast niet de goede oplossing” Royalty
Royalty

Ontevreden Herman Goossens ziet het met lede ogen aan: “Dit is alvast niet de goede oplossing”

Ontevreden Herman Goossens ziet het met lede ogen aan: “Dit is alvast niet de goede oplossing”

Herman Goossens pleit ervoor om dokters en verzorgers in te zetten om op scholen te gaan testen op corona. Zo wil de microbioloog et aantal kinderen dat in quarantaine moet verminderen en de werklast van de dokters verlichten.

"Ik denk niet dat kinderen in quarantaine plaatsen de goede oplossing is”, zegt Goossens op Radio1. “We moeten dat anders aanpakken en naar de scholen trekken. Ik krijg veel telefoons en mails van huisartsen die zeggen dat ze het niet meer zien zitten, dat al die kinderen testen niet haalbaar is.”

“Daarom die mobiele teams, om dan bij die kinderen een neuswis af te nemen, maar tegelijkertijd ook een speekseltaal. Omdat ik denk dat speeksel een zeer goed alternatief is. En als we in de winter op grote schaal zullen moeten testen, kan je niet telkens zo’n neuswis afnemen bij de kinderen. Dan is speeksel testen een veel betere manier."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws