Vrijdag 18 September 2020 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Lieven Annemans haalt uit naar Erika Vlieghe en Marc Van Ranst: “Niet correct wat zij doen”

Lieven Annemans haalt uit naar Erika Vlieghe en Marc Van Ranst: “Niet correct wat zij doen”

De coronacijfers gaan al enkele dagen de verkeerde richting uit. Terwijl virologen zich hier ernstige zorgen over maken en oproepen om de maatregelen zo goed mogelijk te respecteren, stelt Lieven Annemans deze in vraag.

Volgens professor Annemans waarschuwen experten als Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst voor sterk stijgende absolute cijfers, omdat “dat een gemakkelijk cijfer is”. 

“Als het dan stijgt, dan denkt men dat het interessant is om te zeggen: ‘Opgelet, dit is verontrustend.’ Want dan denkt men waarschijnlijk dat de bevolking extra alert zal zijn en wel degelijk goed zal opletten omdat ze worden meegedeeld dat de cijfers aan het stijgen zijn. Maar ik vind dat niet correct”, zegt Annemans in ‘De Afspraak’. “Je moet de mensen eerlijk informeren over de situatie van de epidemie en de bevolking au sérieux nemen."

Annemans vindt dat er nodeloos angst wordt gecreëerd. “Want daardoor krijg je twee tegengestelde reacties”, waarschuwt de professor. “Sommige mensen gaan nog meer angst hebben en durven niet meer buitenkomen, en anderen, die doorhebben dat hier iets niet klopt, gaan hierdoor een ‘foertreactie’ ontwikkelen”, zegt Annemans. “Wat ik graag zou hebben, is dan men correcte informatie geeft en dat we dan naar maatregelen staan die in proportie staan tot de situatie.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lieven Annemans  I  Marc Van Ranst  I  Erika Vlieghe  I  corona  I  cijfers