Opmerkelijk nieuws over bestuurder die inreed op carnavalstoet Aalst: "Dit is ons uitlachen in ons gezicht" Royalty
Royalty

Opmerkelijk nieuws over bestuurder die inreed op carnavalstoet Aalst: "Dit is ons uitlachen in ons gezicht"

Opmerkelijk nieuws over bestuurder die inreed op carnavalstoet Aalst: "Dit is ons uitlachen in ons gezicht"

De man die gisteravond probeerde in te rijden op de caranvalstoet van Aalst is onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. Christoph D'Haese, de burgemeester van Aalst, reageert verontwaardigd. “Absolute waanzin en volstrekt onaanvaardbaar”, zegt hij op Facebook.

Een oudere man zonder nummerplaten reed er plots in de stoet en botste met een carnavalswagen. Vermoedelijk was hij verward en kwam hij zo in de stoet terecht. De politie kon de auto onderscheppen.

In de koffer van de wagen werden messen en een baseballknuppel gevonden. Naast de politie kwam ook de ambulance ter plaatse, maar niemand raakte gewond bij het incident. Omdat de politie vaststellingen moest doen, liep de stoet wat vertraging op.

De bestuurder zou een psychiatrische voorgeschiedenis hebben. Aan de politie zou hij verklaard hebben dat hij "Aalst een lesje wou leren”. Het parket vroeg zijn aanhouding, maar hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. De man kreeg onder meer huisarrest opgelegd.

"Onaanvaardbaar"

De burgemeester van Aalst reageert woedend. Absolute waanzin en volstrekt onaanvaardbaar. In dit land mogen agenten zich uitstekend van hun taak kwijten en gevaarlijke individuen oppakken, terwijl justitie diezelfde verdachten enkele uren later alweer op vrije voeten stelt”, zegt hij op Facebook. “Dit is de bevolking, Aalst en de agenten die onze veiligheid garanderen, in het gezicht uitlachen. Niet de eerste keer, en het valt te vrezen dat het ook niet de laatste keer zal zijn.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws