Het water staat James Cooke tot aan de lippen: "Ik moet wel iets doen" Buitenland
Buitenland

Het water staat James Cooke tot aan de lippen: "Ik moet wel iets doen"

Het water staat James Cooke tot aan de lippen: "Ik moet wel iets doen"

James Cooke pakt uit met een opvallend initiatief met zijn theaterbedrijf 'Uitgezonderd'. James lanceert ‘Assisen online, De Badkuipmoord'.

"Het is een afgeleide van een 'Assisen'-theaterstuk, maar niet zomaar een theatervoorstelling die je online kan bekijken. Dat was trouwens geen optie, want alle acteurs bij elkaar brengen en dat tafereel dan capteren, gáát niet door de huidige maatregelen”, aldus James in Het Laatste Nieuws.

Onder meer Kürt Rogiers, Peter Van de Velde en Sven De Ridder spelen mee in het stuk. De kijker kan door middel van stemmen beslissen over schuld of onschuld.

"Ik ben echt heel content dat we zo'n straffe cast konden samenstellen", vertelt James. "Alle getuigenissen en pleidooien van de personages zijn apart gefilmd. Je gaat als kijker echt het gevoel hebben dat de acteurs je persoonlijk aanspreken en overtuigen van de schuld of onschuld van de beklaagde."

“Door corona staat het water mij aan de lippen. Daarom moeten we testen of dit werkt, voor het geval deze situatie nog lang zou aanhouden. We hebben het project alleszins heel ambitieus aangepakt. Frank Van Laecke, die alle voorstellingen van 'Assisen' schreef, en 'Baantjer'-scenarist Peter Römer schreven het verhaal en strafpleiter Jef Vermassen controleerde of het klopt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws