-->

Theo Francken zet de puntjes op de i: “Ik zal me nooit laten muilkorven, zeker niet door hén”

Theo Francken zet de puntjes op de i: “Ik zal me nooit laten muilkorven, zeker niet door hén”
Zaterdag 10 Oktober 2020 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Na de vorming van de Vivaldi-regering beloofde Theo Francken om deze regering vanuit de oppositie het vuur aan de schenen te leggen. Volgens het N-VA-kopstuk is het aan alles te merken dat de paarsgroene partijen de oppositie het zwijgen willen opleggen in het Parlement.

"Zo werden de themadebatten op het laatste ogenblik afgeschaft zodat we niet echt met al die nieuwe en soms compleet onervaren ministers (een aantal behaalde zelfs 0 stemmen) in debat konden gaan”, zegt Francken. “Dat zou immers snel te pijnlijk kunnen worden”, klinkt het.

“Laatste nieuwigheid: het Kamerreglement bepaalt dat de nieuwe ministers binnen de zes weken na de vertrouwensstemming hun beleidsbrieven indienen”, vervolgt Francken. “Ze misbruiken dit artikel nu om het parlement zes weken stil te leggen. Ministers weigeren naar het parlement te komen."

"Dit strookt niet met de parlementaire democratie. Als het parlement hun aanwezigheid vereist, moét de regering komen”, aldus de voormalige Staatssecretaris van Asiel en Migratie, waarna hij met klem benadrukt: “Ik zal me nooit laten muilkorven. En al zéker niet door de PS."

TAGS  I  Theo Francken  I  Vivaldi  I  N-VA  I  regering  I  oppositie