Dinsdag 20 Oktober 2020 - 17:00   I   door Redactie

Volgend toptalent klopt op deur bij Rode Duivels: “Hij is de opvolger van Kompany”

Volgend toptalent klopt op deur bij Rode Duivels: “Hij is de opvolger van Kompany”

Vincent Kompany hield het voor bekeken als speler en dat wil zeggen dat hij moet worden vervangen bij de Rode Duivels. Met Zinho Vanheusden klopt er alvast een toptalent op de deur van de nationale ploeg.

"Hij is de opvolger van Vincent Kompany bij de nationale ploeg", zegt analist Philippe Albert zonder verpinken in Het Nieuwsblad. "Vandaar ook dat Martinez hem terecht selecteerde voor de nationale ploeg."

"Hij is een verdediger die zich smijt in duels zoals Vermaelen, maar die leverde vaker gewoon zijn bal in. Vanheusden is ook enorm getalenteerd met de voeten en durft te dribbelen. Zoals zijn vader ­Johan, ook een heel slimme ­speler", voegt Albert er nog aan toe.

Compleet

Ook Eric Van Meir gelooft in Vanheusden. "Hij is wat de nationale ploeg nodig heeft. Boyata heeft nog nooit ontgoocheld, ­Denayer evenmin. Maar de ­nationale ploeg heeft vaak de bal en speelt met veel ruimte in de rug. Dat is anders dan hoe bijvoorbeeld Lyon speelt. Vanheusden is daarom de wissel op de toekomst, jong én een complete verdediger."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal