Woensdag 21 Oktober 2020 - 07:00   I   Foto: VIER  I   door Redactie

Marc Van Ranst ziet het maar somber in: “Dan pas zullen de cafés en restaurants weer opengaan”

Marc Van Ranst ziet het maar somber in: “Dan pas zullen de cafés en restaurants weer opengaan”

Omdat de testcapaciteit zo zwaar onder druk staat, zullen er veel minder mensen getest worden op het coronavirus. Viroloog Marc Van Ranst betreurt dat het zo ver is moeten komen.

"We hadden gewoon nooit in deze situatie mogen komen dat er zoveel patiënten zouden zijn. Dat is het grote probleem”, zegt Van Ranst in het ‘VTM Nieuws’. “En nu varen we dus inderdaad een beetje blind en dat is niet goed."

“We zijn tijd verloren”, aldus Van Ranst. “We dachten dat er geen tweede golf ging komen. Alle experten, alle virologen waren het erover eens dat we aan het begin zaten van een tweede golf en dat heeft men weggelachen. Dat was niet goed."

Horeca

Over de horeca werd gezegd dat er na twee weken een evaluatie zou komen, maar met de huidige cijfers ziet het er niet naar uit dat er dan van enige versoepeling al sprake zou zijn. “Die analyse is eventueel voor dingen bij te sturen”, zegt Van Ranst.

“Een scenario waarbij na twee weken alles terug opengaat, dat is moeilijk om in te denken. Ik ga er zelfs niet over gokken wanneer de cafés en restaurants weer opengaan. Maar ik zou er mijn adem niet voor inhouden", belsuit de viroloog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona  I  VTM  I  test