Vrijdag 23 Oktober 2020 - 09:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Monika Van Lierde na haar verrassende vertrek in ‘Thuis’: “Zo voel ik me nu”

Monika Van Lierde na haar verrassende vertrek in ‘Thuis’: “Zo voel ik me nu”

Actrice Monika Van Lierde heeft afscheid genomen van ‘Thuis’. Ze vertolkte al sinds de start van 'Thuis' de rol van dokter Ann De Decker, een iconisch personage. Na het drama met Xander en Tania en de waarheid over haar vader, kon Ann niet langer blijven.

"Na 25 jaar de doktersjas van Ann aan de haak hangen, dat is niet evident”, zegt Monika. “Soms bekruipt me nog een gevoel van heimwee, maar anderzijds weet ik dat ik de juiste beslissing nam. Het is tijd voor iets anders. De laatste opnamedag was wel heftig: intens en vol liefde. Ik heb met een heel warm gevoel en veel dankbaarheid afscheid kunnen nemen van Thuis en de collega's."

"Wat me altijd zal bijblijven van op de set is het moment waarop Ann voelt dat ze op vrouwen valt. Dat vond ik heel interessant, die emotionele omkering. Ook de wrede speech van Ann op het totaal fout gelopen huwelijksfeest van Tom en Judith vond ik heerlijk om te spelen. Dat moment blijft me zeker bij."

Gezwans

“Maar eigenlijk alle scènes waarin ik extremere gevoelens mocht spelen: het grote verdriet, de blinde woede of angst, overdonderende verliefdheid … En het vele gelach, gezwans en getetter tussen de opnames door", besluit Monika.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Monika Van Lierde  I  dokter Ann  I  Thuis  I  shownieuws