Zaterdag 24 Oktober 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst doet bijzondere vaststelling over lockdown: “Dat is wel heel duidelijk”

Marc Van Ranst doet bijzondere vaststelling over lockdown: “Dat is wel heel duidelijk”

Epidemioloog Pierre Van Damme liet vrijdag weten dat hij het een gemiste kans vond dat de universiteiten niet naar code rood gaan. Marc Van Ranst treedt hem hierin bij, maar volgens hem is hem moeilijk om in te schatten of dit daadwerkelijk de opmars van het coronavirus zal stoppen.

"Dat zullen we in praktijk moeten zien”, zegt Van Ranst in het ‘VTM Nieuws’. “Experts en ministers zijn zenuwachtig. Het is een belangrijke beslissing. In de volgende week kijken we welke richting het uitgaat. De vorige maatregelen hadden onvoldoende beet. Eenmaal de trein vertrokken is, is het bijzonder moeilijk die te laten stoppen."

Volgens de viroloog zullen de coronacijfers nog hard stijgen. "Het zal naar 50 doden gaan en nog meer”, klink het. “We gaan naar een akelig déjà-vu. Ik denk dat we aan het evolueren zijn naar een lockdown zonder het zo te noemen. Het is duidelijk dat we het woord niet mogen uitspreken. De meeste mensen hebben er geen fijne herinnering aan, maar het zal toch dicht in de buurt komen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona  I  VTM  I  lockdown