Vrijdag 30 Oktober 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Coronacommissaris Pedro Facon spreekt klare taal: “Dit moeten de politici dringend beseffen”

Coronacommissaris Pedro Facon spreekt klare taal: “Dit moeten de politici dringend beseffen”

In ‘Terzake’ had coronacommissaris Pedro Facon een duidelijke boodschap voor de politici die morgen in overleg gaan. "Ik denk dat de politieke besluitvormers echt moeten beseffen dat het noodzakelijk is om eensgezind verregaande maatregelen te nemen", klonk het donderdagavond.

"Wat ik vooral belangrijk vind, is dat er morgen voor mij een laatste kans komt om heel duidelijke extra maatregelen te nemen en aan het gezondheidszorgsysteem te tonen dat het politieke systeem achter hen staat." Facon zegt te begrijpen dat veel mensen boos zijn. "Omdat het gezondheidssysteem uiteindelijk moet dweilen waar het is misgelopen en waar de kraan heeft open gestaan."

"Achteraf bekeken kunnen we alleen maar vaststellen dat een aantal maatregelen te snel versoepeld zijn en dat we op beleidsniveau wellicht te laat het signaal hebben opgepikt dat er meer doortastende maatregelen moesten worden genomen", is Facon realistisch. "De kwestie is dat we lessen moeten trekken uit de fouten die zijn gemaakt", klinkt het nog. "Wat vandaag gebeurt, toont in elk geval aan dat we niet moeten twijfelen om doortastende maatregelen te nemen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pedro Facon  I  Terzake  I  corona