Vrijdag 30 Oktober 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Huisartsen roepen hun patiënten op: “Doe dit absoluut niet”

Huisartsen roepen hun patiënten op: “Doe dit absoluut niet”

Patiënten thuis opvangen zou de zware druk die op de schouders van de ziekenhuizen ligt deels kunnen opvangen. Dat zegt huisartsenvereniging Domus Medica. De huisartsen zouden deze mensen dan opvolgen.

"We zijn met Domus Medica aan het werken om extra richtlijnen te geven richting de huisartsen na het weekend”, klinkt het bij ATV. “Hoe je wat zwaarder zieke patiënten opvolgt, bijvoorbeeld. We willen daar absoluut mee in helpen en we zullen voor een stuk zwaarder zieke patiënten thuis moeten opvolgen, het gaat niet anders. Maar daar zijn we klaar voor. Geen enkele huisarts zal zeggen dat dat niet lukt, want dat is nu eenmaal waar wij voor zijn opgeleid en wat wij doen."

Domus Medica roept op om bij symptomen van corona niet uit eigen beweging naar de spoed te gaan. “We weten dat er sowieso al een enorme druk is op die spoeddiensten en dat zij niet veel extra aankunnen”, aldus de huisartsenvereniging. “We willen absoluut vermijden dat patiënten onnodig naar die spoeddiensten gaan."

"We begrijpen dat er wat angst en paniek is onder de bevolking, waardoor men soms de neiging heeft om sneller naar de spoed te willen gaan, dus daarom deze extra oproep: doe dat niet. Ga niet rechtstreeks naar de spoeddienst. Als je klachten hebt, bel dan eerst naar je huisarts en die zal jou wel verder helpen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Domus Medica  I  corona