-->

Coronavirus slaat erg hard toe in ons land: "Er komt ook een derde golf aan"

Coronavirus slaat erg hard toe in ons land:
Zondag 1 November 2020 - 07:03   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, waarschuwt dat deze tweede golf in ons land niet de laatste in deze pandemie wordt. Hij voorspelt nu al dat er een derde golf op ons af zal komen, terwijl de tweede zijn piek nog niet eens bereikt heeft.

Fraaie vooruitzichten zijn het niet. We zitten midden in een tweede golf, die nog hoger piekt dan de eerste. Marc Noppen waarschuwt dat er ook nog een derde zal volgen en dat we daar maar beter op voorbereid kunnen zijn.

"Na tweede golf komt er een derde golf", zei Noppen in De Afspraak op vrijdag. Hij pleit ervoor om deze verstrengde maatregelen lang genoeg aan te houden en niet snel te versoepelen vanwege de economie. "We mogen economie en gezondheid niet scheiden. Zonder die gezondheid ga je geen econome hebben. Als dat half en half blijft hangen is dat niet goed voor de economie", klinkt het.

"Was voorspeld"

Noppen wees ook nog eens met een beschuldigende vinger naar de politiek. Het beleid heeft volgens hem foute beslissingen genomen, waardoor we nu in een ongekende gezondheidscrisis zitten. "Er was wel voorkennis, we wisten wat er ging gebeuren, we hebben dit voorspeld", aldus Noppen.

TAGS  I  Marc Noppen  I  coronavirus