Marc Van Ranst steunt zijn collega Steven Van Gucht: “Ik weet dat dit moeilijk ligt” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst steunt zijn collega Steven Van Gucht: “Ik weet dat dit moeilijk ligt”

Marc Van Ranst steunt zijn collega Steven Van Gucht: “Ik weet dat dit moeilijk ligt”

De coronacijfers dalen lang niet zo snel als ze zouden moeten. Hier en daar wordt al gepleit voor het sluiten van grenzen, om zo de nieuwe varianten van het virus zo goed en zo kwaad als het kan buiten te houden.

"Als het van mij afhangt, wordt er in de krokusvakantie niet gereisd”, zegt Van Ranst in Het Laatste Nieuws. “Na elke vakantie komen er nieuwe stammen binnen. Alle landen die het in deze pandemie goed doen, houden hun grenzen hermetisch dicht. Dat moét je doen als je niet wil dweilen met de kraan open.”

Steven Van Gucht zei eerder al dat een verbod op niet-essentiële reizen duidelijker zou zijn voor iedereen. Van Ranst sluit zich daarbij aan. “Wij denken er al maanden zo over”, benadrukt Van Ranst. “Ik weet dat dit heel moeilijk ligt, maar de helft van de Belgische bevolking woont op minder dan 50 km van de grens. Als er in het buitenland een kapsalon is, zal een minderheid daarvoor de grens oversteken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws