Niels Albert doet pijnlijke vaststelling over Mathieu van der Poel: “Dit is geen toeval”

Niels Albert doet pijnlijke vaststelling over Mathieu van der Poel: “Dit is geen toeval”
Donderdag 28 Januari 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er bestaat geen twijfel meer over: ook het coronavirus zal het WK veldrijden er niet van weerhouden om door te gaan komende zondag. Kenners zijn het er over eens: het wordt een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Als we de overwinningen van dit seizoen optellen, staat MvdP een streepje voor op WvA. De voorbije weken moest van Aert meermaals zijn meerdere erkennen in van der Poel. Dikwijls zat hij in de achtervolging, in de hoop de kloof te kunnen verkleinen. “IJdele hoop, was het meestal”, zag Niels Albert. “Maar het heeft hem wel weerbaar gemaakt.” 

“In de omgekeerde situatie durft Mathieu wat sneller zijn hoofd te laten hangen”, merkt de voormalige wereldkampioen op in Het Laatste Nieuws. “Aard van het beestje, niks aan te doen. Niet toevallig kunnen de drie WK's die van Aert won daarbij als voorbeeld gelden: Zolder, Bieles, Valkenburg. In Oostende ligt een parcours dat, mijns inziens, meer aanleunt bij zijn mogelijkheden. Geen gedroomde speeltuin alleszins voor Mathieu”, besluit Albert.

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport