-->

‘Man City geeft De Bruyne zijn zin en werkt aan verbazingwekkende transfer'

‘Man City geeft De Bruyne zijn zin en werkt aan verbazingwekkende transfer'
Vrijdag 5 Maart 2021 - 14:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne is in de voorbije jaren uitgegroeid tot hét uithangbord van Manchester City. De Bruyne is de patron van Pep Guardiola’s ploeg en de Spaanse trainer beseft dat hij de Rode Duivel zo goed mogelijk moet omringen.

De Bruyne voelt zich uitstekend in zijn sas bij Manchester City, maar het is een publiek geheim dat hij al enkele keren om versterking heeft gevraagd. KDB is van mening dat het aanvallende compartiment een kwaliteitsinjectie mag krijgen. Door het vertrek van Leroy Sané en het afglijden van Sergio Agüero hebben The Cityzens ingeboet aan kwaliteit, zo oordeelt De Bruyne.

De bazen van Manchester City delen en respecteren de mening van De Bruyne en willen hun sterspeler op zijn wenken bedienen. In de zomer zal Man City uitpakken met een stevig transferoffensief, dat staat nu al vast. Topprioriteit is Erling Haaland, de 20-jarige doelpuntenmachine van Borussia Dortmund. Dat schrijven diverse Britse media.

(Lees verder onder de afbeelding)

De puzzel van Guardiola

Er zullen nog (aanvallende) nieuwe spelers gehaald worden, maar volgens Guardiola is de komst van Haaland een must. De Spanjaard ziet in Haaland het ontbrekende stukje van zijn puzzel. Volgens Pep is Haaland - nog meer dan Agüero en Gabriel Jesus - dé spits die De Bruyne nodig heeft.

De looplijnen van Haaland zijn nu al af en toe fenomenaal. De Noor weet de beschikbare ruimte als geen ander te benutten en beschikt over de gave om quasi altijd op de juiste plaats te staan. Stel je eens voor wat dat onder een tactisch genie als Guardiala dan wel niet zou kunnen geven.

100 miljoen

De Bruyne zelf zou alvast staan te popelen om samen te spelen met Haaland. Ook onze landgenoot gelooft dat Manchester City iemand als hem goed zou kunnen gebruiken. De bazen van Man City gaan er nu alles aan doen om Haaland naar het Etihad Stadium te lokken.

Er zou om te beginnen al zo’n 100 miljoen euro worden vrijgemaakt om de spits weg te plukken bij Borussia Dortmund. Met deze nakende knaltransfer ziet het er alleszins naar uit dat Manchester City volgend seizoen nóg wat sterker zal zijn.

Poll: Kijk jij er al naar uit om De Bruyne en Haaland in één ploeg te zien spelen?TAGS  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund