-->

VTM-weerman Frank Duboccage heeft slecht nieuws te melden: “Het ziet er niet zo goed uit, nee”

VTM-weerman Frank Duboccage heeft slecht nieuws te melden: “Het ziet er niet zo goed uit, nee”
Woensdag 10 Maart 2021 - 10:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Vanaf deze week mogen we weer tien mensen ontvangen in de tuin. Het is dan ook normaal dat de bevolking plannen maakt om vrienden en familie uit te nodigen, alleen… Deze week is het daar net het weer niet voor. Dat vindt weerman Frank Duboccage natuurlijk niet leuk om te vertellen.

"Op dit moment is er niet zoveel mogelijk. Daarom leg ik in mijn weerpraatjes op televisie en ook voor de radio de nadruk op wat we wél mogen doen", zegt Frank in Het Laatste Nieuws. "Dan vertel ik bijvoorbeeld dat het ideaal wandelweer is, maar dat je een dikke jas moet aandoen.” 

“Maar als er geen aanleiding is, ga ik er niet op in”, zegt Frank. “Zo is het deze week absoluut geen barbecueweer. Vanaf woensdag trekt de ene regenzone na de andere over ons land. Het ziet er niet zo goed uit. Ik ga niet vertellen: 'Trek uw botten aan, dan valt het best mee om te gaan wandelen'. Dat is niet zo. Je mag ook niet belachelijk overkomen.” 

Risico

"Extra druk - nu goed of slecht weer mee verantwoordelijk is voor het mentale welzijn van de mensen - voel ik niet”, aldus de VTM-weerman. “Ik voel wel een ander soort druk: bij VTM zijn David (Dehenauw, nvdr.) en ik de enige twee weermannen. Als één van ons twee uitvalt, is er een probleem. Daarom probeer ik zelf te gaan wandelen op tijdstippen dat er niet te veel andere wandelaars zijn en langs wegen die niet té druk zijn. Want het risico op een besmetting mag buiten dan al veel kleiner zijn, helemaal nul is het ook niet.”

TAGS  I  Frank Duboccage  I  shownieuws