Zondag 28 Maart 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert komt tot bijzondere conclusie over Sven Nys: “Toen pas besefte ik dat”

Wout van Aert komt tot bijzondere conclusie over Sven Nys: “Toen pas besefte ik dat”

Wout van Aert behoort al enkele jaren tot de absolute wereldtop. Niet alleen in het wegwielrennen, maar ook nog steeds in het veldrijden. Daar begon het voor hem natuurlijk allemaal. Hij groeide op met grote namen uit de sport zoals Sven Nys en Bart Wellens, en nu is hij zelf zo’n ‘grote naam’.

"Ik weet niet of ik echt jeugdhelden heb gehad”, zegt Wout van Aert in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ik vind 'helden' nogal een groot woord. Het zit niet in mijn karakter om mensen op een voetstuk te plaatsen.” 

“Toen ik de cross begon te volgen, supporterde ik wel voor Bart Wellens en Erwin Vervecken”, geeft Wout eerlijk toe. “Ze zijn allebei uit mijn streek en reden samen bij de ploeg van Hans van Kasteren. Ik heb later ook voor die ploeg gekoerst. Ik denk dat zij het dichtst in de buurt komen van wat je jeugdhelden kan noemen.” 

"Die mannen waren voorbeelden"

“Hoe oud zou ik toen geweest zijn: een jaar of negen of tien, denk ik”, vervolgt WvA. “Ik spreek dus over 2003-2004, dat waren de topjaren van Wellens. Die eeuwige strijd met Sven Nys sprak mij aan. Nys won het grootste deel van de tijd. Bart was de underdog die hem af en toe kon kloppen - dat vond ik mooier. Die mannen waren voorbeelden, maar eigenlijk was het pas later, toen ik er zelf in rolde, dat ik echt ging beseffen wat zij presteerden”, besluit hij.

TAGS  I  Wout van Aert  I  Sven Nys  I  Bart Wellens  I  shownieuws  I  sport