-->

Carmen Pfaff heeft slecht nieuws over een van haar dochters: “Zij is positief getest”

Carmen Pfaff heeft slecht nieuws over een van haar dochters: “Zij is positief getest”
Woensdag 31 Maart 2021 - 18:30   I   Foto: Photonews   I  

Carmen Pfaff sukkelt al een tijdje met haar gezondheid. Zo lijdt ze ze aan osteoporose (of botontkalking), een ziekte waardoor de botsterkte afneemt en waardoor de kans op botbreuken - bijvoorbeeld van de heup, pols of bekken - gevoelig toeneemt. Carmen herinnert zich nog goed hoe ze ontdekte dat ze osteoporose had.

“Dat was toen ik een winkelkar met tien flessen van vijf liter bleekwater over de stoep wilde trekken”, zegt Carmen in weekblad Primo. “Ik hoorde een krak. Om te bekomen van de schrik, ben ik op de trappen van de kerk gaan zitten."

"Daar zat ik dan, zonder telefoon op zak en met een winkelkar vol spullen", vervolgt de echtgenote van Jean-Marie Pfaff. "Via een behulpzame dame heb ik uiteindelijk Jean-Marie uit z’n bed gebeld om mij te komen halen. Naar het ziekenhuis wilde ik niet gaan. ‘Het zal wel gewoon een verschot in mijn rug zijn’, dacht ik.”

"Zij is ook drager van het gen"

Maar een verschot was het dus niet: in het ziekenhuis stelden de artsen vast dat ze twee wervels gebroken had. Ook Carmens dochters hebben zich intussen laten testen op botontkalking. “Osteoporose zit in de genen bij onze familie”, laat Carmen weten. “Debby, Kelly en Lindsay hebben zich daarom laten testen. Debby is positief getest, zij is dus ook drager van het gen.” 

“Het grote verschil met mij is dat Debby dit lang op voorhand weet, zodat ze haar levensstijl er kan aan aanpassen”, aldus Carmen. “Ook ik let erop dat ik gezond eet en voldoende vitamine binnenkrijg. Zo eet ik bijvoorbeeld graag druiven, al dan niet in vloeibare vorm”, zegt ze met een knipoog.

TAGS  I  Carmen Pfaff  I  shownieuws  I  osteoporose  I  botontkalking  I  Jean-Marie Pfaff