Wout van Aert weet niet wat hij hoort: “Ik ben daar wel van geschrokken”

Wout van Aert weet niet wat hij hoort: “Ik ben daar wel van geschrokken”
Zaterdag 3 April 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  

Sinds Wout van Aert en Mathieu van der Poel zich enkele jaren geleden bij het wegpeloton hebben gevoegd, ging er een schokgolf door de wielerwereld. Plots klonk het overal dat de oudere generatie zich maar moest zien aan te passen aan de grillen van deze nietsontziende wervelwinden.

"Ik ben daar zelf van geschrokken”, geeft Wout van Aert eerlijk toe in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Toen ik de eerste keer de klassiekers reed, voelde ik wel dat het iets voor mij was en ik hoopte ooit mee te doen om te winnen, maar ik had toen niet verwacht dat ik vandaag een renner zou zijn die ambitie mag hebben in bijna elke eendagskoers. Dat voelt wel speciaal. Maar ik loop niet elke dag te denken: 'Wauw, wat doe ik nu allemaal.’" 

“Ik ben daar 'efkes' niet goed van geweest”

Morgen is het dan eindelijk zover: dan krijgt de Kempenaar in de Ronde van Vlaanderen hopelijk de kans om zich te revancheren op de nipt verloren sprint tegen Mathieu van der Poel vorig jaar. ”Het was natuurlijk een enorme teleurstelling - ik was er wel heel kort bij.” 

“Ik ben daar 'efkes' niet goed van geweest”, aldus Wout. “Als ik zondag win, ga ik daar wel eens aan terugdenken. Maar ik heb niet het gevoel dat ik zondag koers om vorig jaar goed te maken. Ik zie het als een nieuwe kans die zich aandient. Ik ben 26, ik hoop dat ik nog veel kansen krijg om de Ronde te winnen”, besluit hij.