Maandag 5 April 2021 - 07:30   I   door Redactie

Tourist LeMC laat in zijn hart kijken: “Ik ben hier echt bang voor”

Tourist LeMC laat in zijn hart kijken: “Ik ben hier echt bang voor”

Tourist LeMC lijkt alomtegenwoordig de laatste tijd. Na passages in ‘Liefde Voor Muziek’ en ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft hij nu ook een nieuw album uit, ‘Niemandsland’ getiteld. Volgens de Antwerpenaar is het een heel andere plaat dan zijn vorige.

“Na ‘En Route’ leek het alsof ik het succes moest bevestigen en ik vind dat het vorige album ‘Wij Begrijpen Mekaar’ daarin geslaagd is”, zegt Tourist in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Nu heb ik meer mijn eigen ding gedaan, zonder me zorgen te maken over wat de mensen zullen denken.”

“Ik ben bang dat het op een dag stopt voor mij, dat ik niet meer relevant ben omdat ik niets meer kan toevoegen aan de muziek die er al is”, geeft de Antwerpse troubadour eerlijk toe. Ondertussen is hij al meer dan tien jaar aan het timmeren aan zijn carrière. “Het lukt maar enkele iconen zoals Snoop Dogg om in de hiphopwereld een lange tijd populair te blijven.”

Zijn optredens in ‘Liefde Voor Muziek’ en ‘The Voice van Vlaanderen’ bleven ook niet onder de radar. “Ik zie aan de berichtjes op sociale media dat de mensen mijn nummers wel kenden, maar er nu ook een gezicht bij kunnen plakken. Vooral de moeders hebben mij nu leren kennen”, lacht hij.