Mathieu van der Poel deelt flinke sneer uit aan Wout van Aert

Mathieu van der Poel deelt flinke sneer uit aan Wout van Aert
Zaterdag 3 April 2021 - 21:30   I   Foto: Photonews   I  

In Dwars door Vlaanderen zagen we een beeld dat we niet vaak te zien krijgen: Mathieu van der Poel die een plotse klop van de hamer krijgt. Zijn zelfvertrouwen heeft misschien een kleine knauw gekregen, toch wil hij zich tonen in de Ronde van Vlaanderen.

“Het is de bedoeling dat ik een rol speel in de finale”, klinkt het vastberaden bij MvdP. “Mocht dat niet het geval zijn, dan moeten we kijken of we het in de toekomst niet anders moeten aanpakken. Maar weet je, vorig jaar was ik in de week van de Ronde ziek. Ik had toen ook niet het grootste vertrouwen.” 

"Ik ga niet alle gaten dichten"

De Nederlandse kampioen maakt zich dus geen zorgen. “En op zich, ik heb de Ronde al eens gewonnen. Dat is mentaal een voordeel”, klinkt het. “Ik heb in de E3 ook getoond dat ik niet bang ben om te verliezen. Ik ga niet alle gaten dichten en ik kan het tactisch spelen.” 

Is Wout van Aert ook voor Mathieu dé topfavoriet? “Wout heeft getoond dat hij in zeer goede vorm is, dat hij per se wil winnen”, aldus Mathieu. “Wout, Julian en ik zijn heel sterk begonnen aan het seizoen, maar bij Julian en ik gaat het nu iets minder.” 

"Wout moest wel in de E3 lossen"

Of Wout van Aert het beter heeft aangepakt, dat wil Mathieu niet meteen gezegd hebben. “Dat zullen we zondag zien. Hij moest in de E3 wel lossen op de Tiegemberg, hé”, benadrukt hij. "Zondag start iedereen van nul en zal de beste altijd winnen."

Dan is er uiteraard ook nog de Wolfpack van Deceuninck - Quick-Step om mee af te rekenen. “Julian lijkt niet zo dominant als vorig jaar, maar ook hij zal er staan", verzekert Mathieu. "Net als zijn team Deceuninck - Quick-Step. De afwezigheid van Stybar is een tegenslag, maar aan hun aanvallende tactiek zal dat niks veranderen. Ze hebben nog ijzers in het vuur.”