-->

Frank Deboosere heeft slecht nieuws te melden: “Het ziet er niet goed uit”

Frank Deboosere heeft slecht nieuws te melden: “Het ziet er niet goed uit”
Donderdag 8 April 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

Van zonneschijn en meer dan 20 graden vorige week naar sneeuwval en temperaturen die niet boven de 10 graden zullen komen deze week. De aprilse grillen hebben ons momenteel goed te grazen.

“Vorige week kregen we subtropische lucht uit Noord-Afrika over ons. Dan warmt het snel op”, legt Frank Deboosere uit in Het Nieuwsblad. “Nu heeft die polaire lucht plaats­gemaakt voor arctische lucht uit poolgebieden. Meer bepaald uit de buurt van Spitsbergen.” 

“Omdat die koude lucht door de felle wind zo snel over de Atlantische Oceaan en de Noordzee tot bij ons komt, is er geen tijd om op te warmen", klinkt het. "Regen gaat dan snel over in hagel of sneeuw.” 

"Het ziet er niet te best uit"

Ook de rest van de paasvakantie ziet er volgende de VRT-weerman niet schitterend uit. “De regering heeft ons gevraagd om niet te gek te doen met het weer”, lacht Frank. “Zou het te mooi worden, dan gaat er te veel volk naar de kust. En dat is niet goed voor de coronacijfers. Dus houden we het bescheiden... Maar alle gekheid op een stokje, het ziet er niet te best uit. Voor zover we nu kunnen zien, wordt het deze paasvakantie geen hoogvlieger met het weer", besluit hij.

TAGS  I  Frank Deboosere  I  paasvakantie  I  shownieuws  I  VRT