Queen Elizabeth neemt ingrijpende beslissing na overlijden prins Philip: “Ze gaat het niet doen” Buitenland
Buitenland

Queen Elizabeth neemt ingrijpende beslissing na overlijden prins Philip: “Ze gaat het niet doen”

Queen Elizabeth neemt ingrijpende beslissing na overlijden prins Philip: “Ze gaat het niet doen”

Hoewel het niet geheel als een verrassing kwam, treurt het Verenigd Koninkrijk nog steeds om het heengaan van prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth II. Door zijn overlijden zullen prinsen Charles en William wat meer uit hun pijp moeten komen, maar voor de Queen zelf zal er niets veranderen. Zij zet haar werk vastberaden verder.

"Je zal de prinsen Charles en William straks veel meer naar buiten zien komen, maar wie daarin tekenen van een nakende machtsoverdracht meent te bespeuren, vergist zich”, zegt VRT-correspondente Lia van Bekhoven in Het Laatste Nieuws. “Charles en William nemen gewoon de taken van hun overleden vader en grootvader over.”

“Omdat de koningin in coronatijden ook wat voorzichtiger is geworden met publieke optredens, zullen ze ook daar bijspringen. Maar meer is er niet aan de hand”, aldus van Bekhoven. “Ook nu, na de dood van haar man, heeft geen letter het koningshuis verlaten en is er geen beslissing genomen zonder dat de Queen daarvoor haar toestemming heeft gegeven.”

"Ze zal dienen tot ze er fysiek of mentaal bij neervalt"

Volgens van Bekhoven is er van troonsafstand zelfs geen sprake. ”Uit vrije wil zal ze het zeker niet doen”, klinkt het. “Toen zij destijds tot koningin werd gekroond, ging dat gepaard met een rituele zalving. Die zalving is voor haar net zo belangrijk als die kroning: zij heeft een contract afgesloten met God, en met haar onderdanen, waarin staat dat ze zal dienen tot ze er fysiek of mentaal bij neervalt. En zij zal zich aan die afspraak houden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws