Dinsdag 13 April 2021 - 22:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Emma Bale doet pijnlijke bekentenis over jeugd: “Een kind zou niet in zo’n situatie mogen zitten”

Emma Bale doet pijnlijke bekentenis over jeugd: “Een kind zou niet in zo’n situatie mogen zitten”

Emma Bale heeft veel aan populariteit gewonnen sinds haar deelname in ‘Liefde Voor Muziek’. Met haar nieuwe plaat ‘Retrospect’ maakt ze komaf met haar verleden. In interviews spreekt ze openhartig over de scheiding van haar ouders. Zij hebben het daar wel moeilijk mee.

“Ze begrijpen het niet zo goed waarom ik daar over wil praten”, zegt Emma in De Zondag. “Ik denk dat ze nog steeds onderschatten wat daar is gebeurd. We hebben het daar nooit over, dat maakt het ook wat confronterend. Want ik weet wel dat ze nooit de intentie hebben mij en mijn zus te kwetsen, maar we zijn wel die speelbal geweest, we hebben in situaties gezeten waarin een kind niet had mogen zitten.” 

“Ik heb het geaccepteerd wat er in mijn jeugd gebeurd is, maar ik wil er over praten zodat andere mensen weten dat ze niet alleen zijn”, aldus de zangeres. “Er gaat te weinig aandacht naar het lot van kinderen bij een scheiding. Daarom ben ik ook voorzitter van de vzw Sterker, die mensen wil helpen bij het scheiden, de do’s en don’ts aanleren en ze begeleiden bij het afspraken maken over de kinderen op zo’n moment. Want men onderschat echt wat voor trauma’s daarmee worden gecreëerd”, besluit ze.

TAGS  I  Emma Bale  I  Liefde Voor Muziek  I  Retrospect  I  shownieuws