-->

Peter Bulckaen doet dringende oproep aan zijn ‘Familie’-collega’s: “Doe het niet!”

Peter Bulckaen doet dringende oproep aan zijn ‘Familie’-collega’s: “Doe het niet!”
Woensdag 14 April 2021 - 10:00   I   Foto: VTM   I  

In september vorig jaar zagen we Aaron Blommaert voor het eerst verschijnen in ‘Familie’ als Raven, de zoon van Lars. Aaron werd warm onthaald door zijn collega’s en niemand minder dan Peter Bulckaen, die de rol van Mathias vertolkt, nam hem onder zijn vleugels.

“Ik heb Aaron mee begeleid zodat hij niet onbeslagen op het ijs kwam”, zegt Peter in TV Familie. “Aarons eerste scène was de begrafenis van zijn moeder Kathleen. Meteen een draaidag met een veertigtal mensen. Dit kan voor een debutant overweldigend zijn.” 

“Aaron was best nerveus, maar hij heeft dat goed opgelost”, vindt Peter. “Met dank ook aan de regisseur die eerst een close-shot op hem gericht heeft – zonder publiek — om Aaron zijn zelfvertrouwen te doen groeien. Op wat details na, maar die vertel ik hem liever persoonlijk, vind ik dat Aaron een mooi parcours aan het afleggen is. Hij wordt maand na maand beter in wat ie doet."

“Iedereen waant zich vanachter zijn computerscherm Marc Van Ranst én Steven Spielberg"

Als ancien staat Peter steeds klaar met goede raad op de set. “De jonge garde adviseer ik – maar dat geldt ook voor de gevestigde waarden bij ‘Familie’ — dat ze zich het hoofd niet zot mogen laten maken”, laat hij weten. “Iedereen waant zich vanachter zijn computerscherm Marc Van Ranst én Steven Spielberg. Kritiek geven wanneer de persoon in kwestie niet tegenover je zit, is makkelijk.” 

“Acteurs die zich op een integere manier bezighouden met hun beroep, kunnen maar beter focussen op hun werk”, zegt de ‘Familie’-acteur nog. “En niet op de aandacht, roem en overvloed aan meningen die je als BV te beurt vallen. Ieder nieuw gezicht bij ‘Familie’ geef ik als goede raad om – zeker de eerste weken – weg te blijven van sociale media. Want dit kan flink wat schade berokkenen aan je ego en zelfvertrouwen”, concludeert hij.

TAGS  I  Peter Bulckaen  I  Aaron Blommaert  I  Familie  I  shownieuws  I  Marc Van Ranst