Maandag 19 April 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Boonen moet absoluut iets kwijt over Wout van Aert na Amstel Gold Race

Tom Boonen moet absoluut iets kwijt over Wout van Aert na Amstel Gold Race

Gisteren mocht Wout van Aert dan toch zegevieren in de Amstel Gold Race, al was het maar een verschil van 4 duizendsten van een seconde. Nu mag de riem er even af bij Van Aert en Tom Boonen heeft goede raad.

Het voorjaar van Wout van Aert is meer dan geslaagd met onder meer zeges in de Tirreno-Adriatico, Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. En de talloze ereplaatsen nog niet te vergeten.

"Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race, veel meer kunnen koersen qua profiel niet verschillen", zegt Tom Boonen in Het Laatste Nieuws. "In de ene koers neem je het op tegen sprinters, in de andere tegen klimmers."

"Dat Wout ze allebei wint, bewijst dat hij een man is voor alle terreinen. Hij kan overal zijn mannetje staan. Dat hebben we ook gezien: hij was in elke koers een sleutelfiguur."

Rust

De riem mag er even af bij Wout van Aert na zijn zege. Tom Boonen geeft advies: "Nu moet hij genoeg rust nemen vooraleer hij aan het volgende blok begint. Hij moet fysiek en mentaal afstand nemen. Dat doet iedereen op zijn eigen manier."

TAGS  I  Wout van Aert  I  Tom Boonen