Dinsdag 20 April 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Hartverscheurend voor Agnes, de mama van Mathias Coppens: “Niet gemakkelijk om je kind zo te zien”

Hartverscheurend voor Agnes, de mama van Mathias Coppens: “Niet gemakkelijk om je kind zo te zien”

Dat Staf Coppens een zeer hechte band heeft met zijn mama Agnes, dat zagen we al in ‘Camping Coppens'. Maar ook met haar twee andere zonen, Maarten en Mathias, heeft Agnes een sterke band. Al was de opvoeding van drie zonen niet altijd even evident.

“In het West-Vlaams zeggen ze: ‘Ik heb er mijn ‘peren' mee gezien’”, zegt Agnes in Het Laatste Nieuws. “Het waren ‘sjarels’, hoor. We woonden toen in Holsbeek met een bos aansluitend op de tuin. Daar waren ze altijd te vinden. Ze speelden veel samen, maar konden elkaar ook opjutten. Dan zeiden er twee dat de derde iets niet durfde, waarop die dat dan juist wél deed. Ze spookten altijd wel iéts uit.” 

“Mathias was de ergste!”, laat Agnes weten. “Als je hem zei dat hij iets niet mocht, dan deed hij het. Zo herinner ik me hoe hij per se zonder handen van een berg wilde fietsen. Hij vloog uit de eerste de beste bocht, natuurlijk. Zo kwam hij wel vaker met bebloede scheenbenen thuis.”

“Op zo’n moment ken je alleen maar tonen dat je er bent"

Vorig jaar zetten Mathias en zijn toenmalige vrouw Sarah een punt achter hun huwelijk. Toen kon Mathias meer dan ooit op de steun van zijn mama rekenen. “Het is niet gemakkelijk om je kind door zo’n periode te zien gaan”, zegt Agnes daarover. “Op zo’n moment kan je alleen maar tonen dat je er bent.” 

“‘Je leven valt in brokken uiteen, maar ik ben hier om ze mee op te rapen en opnieuw de puzzel te leggen’, zei ik hem. Het is belangrijk om je op zo’n moment niet te veel op te dringen. Zolang hij maar wist dat hij bij mij terechtkon”, aldus Anges.

TAGS  I  Mathias Coppens  I  Staf Coppens  I  Camping Coppens  I  shownieuws