Goedele Goedele openhartig: “Dit was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ik kanker had” Buitenland
Buitenland

Goedele Goedele openhartig: “Dit was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ik kanker had”

Goedele Goedele openhartig: “Dit was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ik kanker had”

Goedele Liekens kreeg vorig jaar in november te horen dat ze huidkanker had. Dit gebeurde nadat ze de dokter liet kijken naar een vlekje boven haar borst. Een week nadat het werd weggesneden, kreeg Goedele het slechte nieuws te horen.

Het was al snel duidelijk dat het ernstig was: het was namelijk uitgezaaid naar haar lymfeklieren. ”Ik ging ervan uit dat ze alles wel weg konden snijden, maar ze kwamen erachter dat het al heel diep zat”, zegt Goedele in LINDA. “Het bleek uiteindelijk uitgezaaid naar mijn lymfeklieren. Dat was niet zo’n leuke boodschap.”

Goedele raakte naar eigen zeggen niet in paniek, maar eerder verdoofd. ”Die dokters zeiden dat ik moest worden opgenomen, waarop ik alleen maar met dwaze grapjes kon reageren”, herinnert ze zich. “Dat ik niet het type was dat de eerste nacht blijft slapen. Ik had uiteindelijk nog wel genoeg besef om pen en papier te vragen. Ik realiseerde me dat ik het niet goed volgde, dat ik dit op moest schrijven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws