Donderdag 22 April 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke willen terrassen al om 20 uur sluiten

Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke willen terrassen al om 20 uur sluiten

Er woedt een hevige discussie over de sluitingstijd van de terrassen van zodra die open zijn. Experten pleiten voor 20 uur, maar Horeca Vlaanderen wil 23 uur. Ook burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) wil de terrassen openhouden tot 23 uur.

Ook andere burgemeesters vinden dat de terrassen pas om 23 uur moeten gesloten worden. Anders dreigen mensen elders een feestje te bouwen met alcohol. Terrassen zijn voor de burgemeesters en ordediensten een gecontroleerde omgeving.

Vrijdag moet het Overlegcomité de knoop daarover doorhakken. Het belooft een pittige discussie te worden, want premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) willen het advies van de experten volgen en de terrassen al om 20 uur laten sluiten. Dat meldt Sudinfo.

Nederland en Luxemburg

De aanhangers van die zogenaamde harde lijn verwijzen naar de buurlanden Luxemburg en Nederland. Daar moeten de terrassen al om 18 uur sluiten. Het is dus uitkijken naar de beslissing van het Overlegcomité vrijdag. Normaal heropenen de terrassen op 8 mei, al pleiten experten ervoor om die datum achteruit te schuiven.

TAGS  I  Alexander De Croo  I  Frank Vandenbroucke  I  Overlegcomité  I  horeca  I  coronavirus  I  n365