-->

'Thomas Meunier overweegt verrassende terugkeer naar Jupiler Pro League'

'Thomas Meunier overweegt verrassende terugkeer naar Jupiler Pro League'
Zondag 25 April 2021 - 21:00   I   door Redactie

De Jupiler Pro League heeft in de voorbije jaren veel aan aantrekkingskracht gewonnen. En dat heeft alles te maken met de comeback van enkele Rode Duivels. Daar zou volgend seizoen nog minstens één kunnen bijkomen.

Vincent Kompany zette de deur in 2019 open, meteen gevolgd door Simon Mignolet. Kompany was letterlijk een absolute wereldster toen hij ervoor opteerde om van Manchester City terug te keren naar de Belgische competitie. 

Mignolet koos als nummer twee van de Rode Duivels en toch maar mooi onder dak bij Liverpool voor Club Brugge. Vervolgens kwam Nacer Chadli in het spoor van Kompany mee naar Anderlecht. Een signaal dat serieus genomen werd, want sindsdien lieten heel wat internationals weten dat ze de Jupiler Pro League wel zien zitten.

Is het niet op korte termijn dan wel op middellange of lange termijn. Zo passeerden ook Dries Mertens en vooral Toby Alderweireld al de revue. En nu komt daar nog een verrassende naam bij.

Besparen

Want volgens Duitse bronnen zou ook Thomas Meunier een terugkeer naar de Jupiler Pro League overwegen. De Rode Duivel heeft bij Borussia Dortmund wel nog een contract tot 2024, maar de Duitse topclub moet dringend besparen en is ook niet helemaal tevreden over de rechtsachter.

Meunier zou die boodschap begrepen hebben en wel oor hebben naar een Belgische topclub die interesse zou betonen. Gezien het feit dat Meunier in september nog altijd maar 30 is, zou hij wel niet goedkoop zijn. 

Kapitaalkrachtige clubs

Dan komen met ex-ploeg Club Brugge, Antwerp en KRC Genk automatisch de meest kapitaalkrachtige clubs in beeld. Anderlecht in mindere mate gezien de financiële situatie, al ziet het er met de recente ontwikkelingen toch al een stuk beter uit. Afwachten of één van hen straks actie onderneemt.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Voetbal