Willy Sommers houdt zijn hart vast: “Ik zal me erbij moeten neerleggen, zeker?” Buitenland
Buitenland

Willy Sommers houdt zijn hart vast: “Ik zal me erbij moeten neerleggen, zeker?”

Willy Sommers houdt zijn hart vast: “Ik zal me erbij moeten neerleggen, zeker?”

Na het laatste Overlegcomité heeft de cultuursector eindelijk iets van perspectief. Vanaf juni zouden er optredens gegeven kunnen worden voor 200 mensen. De experten vinden dit een risico, en dat begrijpt Willy Sommers, die tegelijk heel blij is dat hij weer het podium op kan, maar al te goed.

"Ik heb zelf corona gehad in november, en ik ben nog nooit in mijn leven zo ziek geweest”, vertelt Willy in Het Laatste Nieuws. “Ik had geen adem meer, ik dacht dat ik naar het ziekenhuis zou moeten. Gelukkig was het niet nodig, maar ik ben de laatste om het virus te onderschatten.”

“Als zij (de experten, nvdr.) zeggen dat het écht niet kan, dan leg ik mij daarbij neer, maar we moeten wel proberen om er het maximum uit te halen. En zeker in juli en augustus zal er toch meer moeten kunnen dan nu.”

"Voor mijn band en technici begint het stilaan te nijpen"

"Het is heel simpel: al mogen we maar voor tien mensen optreden, ik doe het”, aldus de zanger. “Ik heb me het voorbije jaar totaal niet verveeld, ik heb heel veel gedaan voor radio en televisie, ik heb me lang voorbereid op 'Liefde voor muziek', ik ben met nieuwe dingen bezig geweest, maar die optredens, dat is waar je het voor doet.”

Het financiële aspect is - na een jaar zonder inkomsten - natuurlijk ook belangrijk. Zelf komt Willy nog wel even toe met zijn spaarpotje, maar hij maakt zich vooral zorgen over zijn band. "Dat zijn twintigers en dertigers, sommigen hebben een huis gekocht dat ze moeten afbetalen, anderen hebben kinderen, voor hen begint het stilaan wel te nijpen, ja", weet de Willy. "En bij technici hoor je hetzelfde. De mensen die mijn geluid verzorgen, hadden net voor de crisis een nieuwe opslagruimte gekocht. Tja, als er niks meer binnenkomt, zijn dat zware kosten, he?”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws