KV Oostende duwt Standard na spektakelstuk met acht goals dieper de put in voetbal
voetbal

KV Oostende duwt Standard na spektakelstuk met acht goals dieper de put in

Op speeldag één van play-off 2 kreeg Standard na de verloren bekerfinale opnieuw een stevige klap te verwerken. Op het veld van KV Oostende gingen de Rouches met 6-2 de boot in en verloren ook nog eens Carcela met een rode kaart.

Europees voetbal is een must voor Standard, maar daar lijken ze na één wedstrijd al een kruis over te mogen maken. De zware cijfers spreken voor zich. En dat had op zich weinig met de uitsluiting van Carcela te maken.

Vlak voor rust leek de match al gespeeld toen KV Oostende na doelpunten van Kvasina, Baetzner en Theate 3-0 voor stond. Maar Standard toonde zich weerbaar en sloeg in de slotminuten van de eerste helft terug via Muleka en Carcela.

Zo leek het na rust toch nog een wedstrijd te worden, maar de tweede gele kaart van diezelfde Carcela in minuut 50 was alleen maar het bewijs van het verval dat al aan het intreden was bij de Rouches.

Kelk tot op de bodem

Hjulsager zette het overwicht van KV Oostende daarna met de 4-2 ook in cijfers om. En het werd helemaal pijnlijk toen Ndicka er in de slotfase nog 5-2 van maakte. De kelk voor Standard moest leeg tot op de bodem toen invaller Indy Boonen er zelfs nog 6-2 van maakte.

Er werd tussendoor ook nog een doelpunt van Sakala afgekeurd voor buitenspel, al overkwam Muleka in de openingsfase van de wedstrijd hetzelfde bij veel minder duidelijk buitenspel. De grote winnaar - naast KV Oostende uiteraard - was de neutrale kijker.