Vrijdag 7 Mei 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Razende Bart De Wever na rel rond plexischermen bij horeca: "Dit is een schande"

Razende Bart De Wever na rel rond plexischermen bij horeca:

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zwaar uitgehaald na de hele heisa over plexischermen. Die mogen de cafés en restaurants nu toch niet gebruiken op hun terras.

"Ik kan mij heel goed de verontwaardiging van horeca-uitbaters voorstellen. Zij hebben geïnvesteerd in plexiwanden en zaterdag moeten ze dan plots onder andere omstandigheden openen of mogelijk kunne nze zelfs niet openen", stelt De Wever bij ATV.

"Onaanvaardbaar"

"Dit is eigenlijk echt onaanvaardbaar. Dit is een pure schande. Ik ga mijn woorden niet verdraaien. Wij waren op de crisiscel in Antwerpen gisteren echt geschandaliseerd", aldus een scherpe De Wever.

De Wever richt zijn pijlen voluit op de federale regering. "Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen voor de heropening. De manier waarop weet je echter pas de dag zelf. We zijn veertien maanden in een pandemie en nog altijd slaagt men er niet in om dat Ministerieel Besluit tijdig in te dienen."

Geen boetes

De Wever zal geen boetes uitschrijven rond die plexischermen in het eerste weekend. "Ik kan niet aan mensen vragen om regels toe te passen waar ze nauwelijks tijd voor gekregen hebben om die te absorberen. Nadien gaan we bekijken hoe we het aanpakken."

TAGS  I  Bart De Wever  I  horeca