VTM-weerman Frank Duboccage laat weten wanneer het weer dit weekend ideaal is voor een terrasje

VTM-weerman Frank Duboccage laat weten wanneer het weer dit weekend ideaal is voor een terrasje
Vrijdag 7 Mei 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Wanneer zullen we een terrasje kunnen doen dit weekend? Met andere woorden, wanneer zal het droog blijven? VTM-weerman Frank Duboccage geeft meer uitleg aan HLN.

"Het wordt een moeilijke kwestie, want er komt morgen een regenzone onze richting uit”, legt de weerman uit. “We gaan nog droog starten met een zonnige periode. In de loop van de ochtend raakt het overal betrokken en uiteindelijk gaat het zelfs tijdelijk regenen. En die regen zou ons land pas verlaten in de tweede helft van de namiddag. Dan bedoel ik echt 15, 16 uur. Op veel plaatsen gaat het dan pas droog worden en dan gaat uiteindelijk de zon wel even tevoorschijn komen."

Zondag wordt het wel warm en ideaal terrasjesweer. “We komen dan uit op 26 graden gemiddeld", aldus Duboccage. "De luchtvochtigheid is ook hoog, het zal dus laf aanvoelen. Er kunnen eerst enkele regen- of onweersbuien zijn in het westen van het land. In de loop van de dag gaat het overal weer droog worden en gaat de zon tevoorschijn komen.” 

"Tegen het einde van de dag is er opnieuw kans op regen of onweer. Er zal zondag sowieso een periode zijn dat het zonnig en warm wordt op veel plaatsen in ons land en het is vooral dan dat we dat terrasje kunnen doen."

TAGS  I  Frank Duboccage  I  terrassen  I  n2