Maandag 10 Mei 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Veerle Heeren: "Ik heb 13 namen uit mijn omgeving doorgegeven aan het vaccinatiecentrum"

Veerle Heeren:

Veerle Heeren (CD&V), de burgemeester van Sint-Truiden, heeft op de gemeenteraad maandagavond toegegeven dat ze de namen van 13 mensen uit haar omgeving heeft doorgegeven aan het vaccinatiecentrum. "Ik heb het gedaan om het vaccinatiecentrum te helpen in de zoektocht naar kandidaat-invallers", zegt ze.

"De eerste weken na de opening van het vaccinatiecentrum dreigden bijna duizend vaccins verloren te gaan", legde Heeren uit. "Om ons centrum zijn doelstelling - geen enkel vaccin te laten verloren gaan - te helpen, heb ik dertien van die duizend kandidaten zelf ingebracht."

"Ik heb een grote fout gemaakt"

"Ik wil die feiten politiek allerminst minimaliseren", vervolgde Heeren. "Ik heb een grote fout gemaakt door te willen helpen. Ik heb goed willen doen. Ik wil me daar nogmaals voor verontschuldigen. Ik vind het wel doodjammer dat de mensen die betrokken zijn bij het vaccinatiecentrum op deze manier een lawine van verdachtmakingen over zich krijgen."

"Ik hoop dat de rust nu mag terugkeren en dat de politieke spelletjes stoppen. Zo kunnen die mensen weer hun werk verrichten", aldus Heeren. "We willen elke Truienaar zo snel mogelijk inenten. Ik wil zo hard mogelijk blijven werken."

TAGS  I  Veerle Heeren  I  Sint-Truiden