Erg slecht nieuws dreigt voor Wout van Aert Wielrennen
Wielrennen

Erg slecht nieuws dreigt voor Wout van Aert

Erg slecht nieuws dreigt voor Wout van Aert

De Dauphiné komt in gevaar voor Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma liet zich opereren na een blindedarmontsteking. Het herstel verloopt trager dan hij had gehoopt.

De Dauphiné komt nu in gevaar. Die gaat vanaf 30 mei van start. Een alternatief is de Ronde van Zwitserland een week later.

Volgens bondsarts bij de KBWB Kris Van der Mieren is een hoogtestage in de Sierra Nevada wel nog steeds nuttig voor Van Aert. "Er is natuurlijk een verschil of je in de Sierra Nevada rondrijdt aan 300 of aan 500 watt. Het belangrijkste van een hoogtestage is toch leven op grote hoogte, dat blijft relevant. De trainingsblokken kunnen worden aangepast. Als Van Aert dan alsnog de Dauphiné rijdt, zal hij frisser aan de start staan."

De Tour en de Olympische Spelen zijn de twee grote doelen van Van Aert. Daar verandert niets aan, maar de voorbereiding er naar toe verloopt wel een stuk lastiger.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws