Woensdag 12 Mei 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Boonen haalt uit over Remco Evenepoel: "Het loopt de spuigaten uit!"

Tom Boonen haalt uit over Remco Evenepoel:

Remco Evenepoel moest gisteren in de Giro-rit toch wat tijd toestaan op zijn concurrenten, zoals Bernal. Tom Boonen vindt dat er veel te hoge verwachtingen zijn gecreëerd door de buitenwereld.

"De verwachtingen liepen de voorbije dagen de spuigaten uit", schrijft Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Je mag nog vijf keer 'Remco Evenepoel' heten: de achterstand die je hebt na zo'n zware blessure, plus bijna een jaar zonder koers, kan je niet wegtoveren. Maar om één of andere reden zijn we dat allemaal vergeten toen hij aan de start kwam van deze Giro. Wat Remco liet zien, was een puike prestatie. Uitzonderlijk zelfs."

De omstandigheden maakten het volgens Boonen extra zwaar. "Je zag aan alle gezichten dat het een superzware koersdag was. Hondenweer, waarbij je je niet kan kleden zoals je zou willen. En dan heb ik het nog niet eens over de impact die de koude en de regen op je lichaam zelf heeft. Op die omstandigheden kan je niet trainen."

"Alles tussen plaats vijf en tien zou prachtig zijn"

"Remco zal op voorhand wel ingerekend hebben dat hij de eerste week vooral moet gebruik om naar zijn beste vorm toe te groeien", stelt Boonen. "Elf seconden tijdsverlies is in die omstandigheden. Da's peanuts. Hij staat nog steeds geplaatst om een mooi klassement te rijden. Ik denk dat alles tussen plaats vijf en tien in de eindafrekening prachtig zou zijn. Alles erboven zou waanzinning zijn."

TAGS  I  Tom Boonen  I  sport