Antwerp en Club Brugge stellen teleur, status quo in play-offs voetbal
voetbal

Antwerp en Club Brugge stellen teleur, status quo in play-offs

De meeste wedstrijden in de play-offs leverden al redelijk wat spektakel op. Op de Bosuil viel het donderdagavond echter tegen. Royal Antwerp FC en Club Brugge waren niet bij machte om de show te verzorgen. Het bleef 0-0.

Club Brugge leek nochtans de toon te zetten voor een leuke pot voetbal. Na amper twee minuten spelen werd Rits in het straatje gestuurd en de middenvelder omzeilde goed de uitgekomen Butez. Wat volgde was minder. Rits kon niet besluiten en zo ging een uitstekende kans verloren. Het verdere verloop van de eerste helft stelde teleur, wat resulteerde in een brilscore aan de rust.

Geen beterschap na rust. Club Brugge probeerde wel iets te forceren, maar het speelde niet snel genoeg en de aanvallers waren wederom niet creatief genoeg. Antwerp kroop achteruit en loerde op de counter. Eén probleem: als de thuisploeg er dan gevaarlijk uit kon komen, maakten de spelers de verkeerde keuze.

Status quo

Vormer dreigde nog eens van afstand en Vanaken viel nog in, maar doelpunten zagen we niet meer. En zo blijft het status quo in play-off 1. Club Brugge blijft eerste met vijf punten meer dan eerste achtervolger KRC Genk. Anderlecht en Antwerp volgen op acht eenheden van blauw-zwart.