-->

Hans Vanaken verlost Club Brugge, nieuwe landstitel binnen handbereik

Hans Vanaken verlost Club Brugge, nieuwe landstitel binnen handbereik
Zondag 16 Mei 2021 - 20:19   I   door Redactie

Club Brugge heeft zondag voor het eerst gewonnen in deze Champions' play-offs. Het was van moeten en tegen Antwerp deed Club wat het moest doen. Het won met 2-1 dankzij goals van Charles De Ketelaere en Hans Vanaken. Dankzij deze zege kan blauw-zwart de titel ruiken.

Na een beter en gretiger begin van Antwerp herstelde Club Brugge geleidelijk aan het evenwicht. Club duwde de bezoekers bij momenten achteruit en kreeg enkele (halve) kansen. Op voorzet van Vormer kreeg Dost ongetwijfeld de beste. Vreemd genoeg besliste de spits om de bal opzij te koppen. Rits was verrast en Seck kon ontzetten.

Mbokani zorgt voor spanning

Na rust was het balbezit in evenwicht, al was het nog steeds Club Brugge dat nadrukkelijk op zoek ging naar een treffer. Op het uur was het raak. Na een mooie combinatie tussen Dost en De Ketelaere werkte die laatste in twee tijden af. Een opluchting van jewelste en de verdiende 1-0 voor blauw-zwart.

Lang konden de Bruggelingen niet genieten van de voorsprong. Antwerp stak het veld over en op aangeven van Lukaku troefde Mbokani de Club-defensie af. De gelijkmaker was een feit, bij Club konden ze het maar niet geloven. En de emoties bleven maar alle kanten uitgaan.

IJskoude Vanaken verlost Club

Enkele minuten later werd Lang het straatje in gestuurd door De Ketelaere. Butez kwam uit, maar was te laat en tikte Lang aan. Die ging gretig neer en Club Brugge kreeg een strafschop. De ingevallen Vanaken nam zijn verantwoordelijk en joeg de 2-1 staalhard tegen de touwen.

Vanaken bleef ijskoud en vierde vrij rustig. Maar wees maar zeker dat hij blij was met het doelpunt. In de slotfase plooide Club Brugge terug. Het wilde zeker en vast geen doelpunt meer incasseren. De leider hield stand en telt zo opnieuw vijf punten meer dan KRC Genk. Donderdag, uitgerekend tegen Anderlecht, kan Club kampioen worden.

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  voetbal