Weerman David Dehenauw komt met erg slecht nieuws over komende weken Royalty
Royalty

Weerman David Dehenauw komt met erg slecht nieuws over komende weken

Weerman David Dehenauw komt met erg slecht nieuws over komende weken

We krijgen voortdurend te maken met buien. De maand mei is te koud en vrij nat. Bovendien heeft weerman David Dehenauw geen goed nieuws over de rest van de maand.

"Door een opeenvolging van lagedrukgebieden krijgen we deze week elke dag kans op onweer, behalve donderdag. De temperatuur blijft steken rond de 16 graden, plaatselijk krijgen we 18 graden", legt Dehenauw uit aan Het Laatste Nieuws.

"Vrijdag, zaterdag en zondag krijgen we opnieuw een reeks buien en schommelen de temperaturen rond de 14 à 15 graden, op pinkstermaandag gaan we naar 16 graden. Zomerweer is tot het eind van de maand niet in zicht, maar na Pinksteren houden we het wel droger.”

"We vergeten snel"

Overigens is dit weer niet uitzonderlijk voor mei. "We vergeten snel, maar zo’n natte meimaand zijn we ooit wel gewend geweest", stelt Dehenauw. "Het onweerseizoen begint in ons land in mei en duurt tot september, april is gemiddeld een drogere maand dan mei. De gemiddelde neerslag in mei in Ukkel bedraagt 66,5 liter per vierkante meter."

"Vorig jaar kregen we slechts 5,4 liter, minder dan een tiende van de normale waarde. Nu zitten we voor de maand mei aan 31 liter, een vrij normale waarde in de helft van de maand.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws