-->

Kris en Koen Wauters mispakken zich serieus: “We hadden daar veel meer geld voor moeten vragen”

Kris en Koen Wauters mispakken zich serieus: “We hadden daar veel meer geld voor moeten vragen”
Donderdag 20 Mei 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In 1991 namen Kris en Koen Wauters deel aan het Eurovisiesongfestival met ‘Geef Het Op’. Het nummer dat in België tegenwoordig bekend staat als een klassieker, werd toen allerminst gesmaakt en eindigde op een troosteloze laatste plaats.

“Los van het resultaat bewaar ik niets dan heel goede herinneringen aan onze deelname”, zegt Kris Wauters in een gesprek met Story. “We hadden echt een superweek in Rome. Na ‘Anne’ was het voor ons echt ontploft, en de openbare omroep wou ons per se naar Rome sturen.” 

Dure grap

“We stemden in, op voorwaarde dat we een tv-special kregen en 1 miljoen”, laat de broer van Koen Wauters weten. “Belgische frank nog, hè, omgerekend dus zo’n 25.000 euro. Ons eerste Engelstalige album ‘Close Encounters’ was klaar, en we zagen Europese promotiemogelijkheden in Rome. Dus traden we live op op de Piazza di Spagne.” 

“Daarvoor moesten we wel de volledige band, onze technische crew, een mengtafel en lichten laten overvliegen. Best een dure grap”, aldus Kris. “Achteraf bekeken hadden we dus veel meer geld moeten vragen”, lacht hij.

TAGS  I  Koen Wauters  I  Kris Wauters  I  Clouseau  I  n365