Medewerker van Marc Van Ranst verontwaardigd: “Blijkbaar vond de politie dat niet nodig” Royalty
Royalty

Medewerker van Marc Van Ranst verontwaardigd: “Blijkbaar vond de politie dat niet nodig”

Medewerker van Marc Van Ranst verontwaardigd: “Blijkbaar vond de politie dat niet nodig”

Marc Van Ranst zit nu al twee weken in een safehouse nadat hij bedreigd werd door Jürgen Conings. Dat weerhoudt hem er niet van zijn werk te doen. Elke Wollants, zijn rechterhand in het researchlab van klinische en epidemiologische virologie in het Rega Instituut van de KU Leuven, stuurde hem alvast een bericht over de situatie.

“Om hem te zeggen dat hij zich beter gedeisd houdt op Twitter”, zegt Elke in Het Laatste Nieuws. “‘Denk aan jezelf en aan je gezin’, zei ik hem. Maar - eigenlijk had ik het kunnen wéten - mijn woorden maken niet veel indruk: 'Ik ben niet bang, Elke. En trouwens, je kent me toch. Ik laat mij door niemand intimideren.' Meestal luistert Marc naar mij, weet je. Maar nu kennelijk eventjes niet”, lacht ze.

"Vooral voor zijn zoontje vind ik het erg"

"Blijkbaar vond de politie het niet nodig om ons, Marcs naaste medewerkers, op de hoogte te brengen. Dus heb ik via de pers moeten vernemen dat Marc en zijn gezin waren ondergedoken", aldus Elke. "Ik heb hem meteen een berichtje gestuurd: 'Awel, waar zit je, Marc?' Meteen kreeg ik antwoord. Op zijn typische, droge manier. 'Kan ik niet zeggen, Elke. Anders zouden ze het geen safehouse noemen’”, lacht ze.

Elke hoopt alvast dat deze situatie snel achter de rug is. “Je kan toch niet ondergedoken blijven leven? Nu, Marc zou daar niet zo’n groot probleem mee hebben. Maar vooral voor zijn zoontje vind ik het erg. Hij krijgt afstandsonderwijs, weet ik. Maar die jongen hoort toch gewoon naar school te gaan, naar zijn vriendjes. Toch?”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws