-->

Vaccinatiecampagne loopt serieuze vertraging op

Vaccinatiecampagne loopt serieuze vertraging op
Zaterdag 12 Juni 2021 - 13:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft vanmorgen in ‘De ochtend’ op Radio 1, bevestigd dat de vaccinatiecampagne waarschijnlijk drie weken vertraging zal oplopen.

De reden hiervan is de vernietiging van miljoenen Johnson & Johnson-vaccins. Die werden vernietigd uit voorzorg, nadat eerder bekend werd gemaakt dat het vaccin voor ernstige bijwerkingen kan zorgen bij iedereen onder de 40 jaar. Door de vernietiging verwacht België de komende weken slechts 138.000 nieuwe vaccins van Johnson & Johnson.

Het hoofd van de taskforce Vaccinatie, Dirk Ramaekers, gaf aan een vertraging ingecalculeerd te hebben, maar het nog steeds een “erg jammere zaak” te vinden. “De belangrijkste vraag die Johnson & Johnson ons nu zo snel mogelijk moet beantwoorden is wat er exact geleverd kan worden, ook in juli”, legde Ramaekers gisteren uit in een interview met HLN.

Vrijwillig Johnson & Johnson-vaccin

Momenteel worden de beschikbare vaccins van Johnson & Johnson nog toegediend bij veertigers en vijftigers die op dit moment gevaccineerd worden. Maar eens overal de 41-jarigen gevaccineerd worden, moeten ze toch gaan dienen om jongeren via een geïnformeerde keuze toch vrijwillig de prik van Johnson & Johnson toe te dienen. “Volgens de eerste echo’s waren de jongeren hier wel enthousiast over, zo krijgen ze een zorgeloze zomer”, aldus Ramaekers in HLN.

TAGS  I  Vaccinatiecampagne  I  Frank Vandenbroucke  I  n365