Onweer op komst, noodnummer 1712 geactiveerd: Hoe erg wordt het?

Onweer op komst, noodnummer 1712 geactiveerd: Hoe erg wordt het?
Donderdag 17 Juni 2021 - 09:00   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Door de hoge temperaturen van afgelopen dagen is de kans op onweer hoog. Dat meldt het KMI. Vanaf de namiddag kan veel neerslag en hagel vallen en kunnen er rukwinden tot 75 kilometer per uur optreden. De maxima gaan van 25 graden aan zee tot 32 graden in de Kempen. Daarom wordt het noodnummer 1712, voor niet-dringende oproepen, op actief gezet.

Het is vanochtend wisselend bewolkt met vooral over de westelijke landshelft kans op onweersbuien. Vanavond is het wisselend tot zwaarbewolkt met lokaal kans op een warmteonweer.

Later deze nacht kan het lokaal opnieuw gaan hagelen en regenen en kan dit gepaard gaan met rukwinden tot 75 km/u. We krijgen wel nog steeds hoge minima van 15 graden aan zee tot 20 of 21 graden in het centrum, bij een veelal zwakke en veranderlijke wind.

In het komende weekend zou opnieuw de kans op onweersbuien verhogen, met lokale buien. Na het weekend zou het opnieuw droger worden, de temperaturen blijven wel hoog.

 Noodnummer 1712

Wie niet-dringende problemen heeft als gevolg van het onweer wordt gevraagd niet naar het noodnummer 112 te bellen. Het nummer 1712 wordt voor deze situaties op actief gezet zolang er kans is op onweersbuien.

TAGS  I  KMI  I  noodnummer 1712  I  onweer  I  n365