België niet zonder moeite voorbij Finland, Denemarken zorgt nog voor stunt voetbal
voetbal

België niet zonder moeite voorbij Finland, Denemarken zorgt nog voor stunt

Wat aanzien werd als een makkie werd voor de Rode Duivels uiteindelijk nog een match die bloed, zweet en tranen kostte om de zege binnen te halen. Maar met de zege en de negen op negen hielp België uiteindelijk ook nog Denemarken aan kwalificatie.

Finland-België 0-2

Met een op acht plaatsen gewijzigd elftal maar opnieuw met het ‘Gouden Trio’ Witsel-De Bruyne-Hazard aan de aftrap waren de verwachtingen hooggespannen voor de Rode Duivels. Maar de Finnen bleken een meer dan taaie tegenstander.

In de eerste helft kwamen er amper kansen, maar vooral op het einde voerden de Rode Duivels de druk op. Hradecky hield Doku met een prima redding van de 0-1. Na rust bleef Finland het betere betonvoetbal spelen, maar de Belgen begonnen toch meer en meer te dreigen.

Met ook kansen tot gevolg. De beste was op het uur voor Hazard maar Hradecky pakte uit met een geweldige save. Toen Lukaku enkele minuten later echter uitpakte was hij eraan voor de moeite, maar door enkele millimeters buitenspel ging dat feestje niet door.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Uitstel van executie, want Vermaelen kopte na een hoekschop via de kruising en Hradecky in doel. Op papier een owngoal, maar absoluut de verdienste van Vermaelen. Het brak de ban voor de Belgen, waarna uiteraard Lukaku op assist van De Bruyne nog de 0-2 maakte.

Rusland-Denemarken 1-4

In de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was om nog kans te maken op de achtste finales trok Denemarken met een nul op zes op zak ten aanval. De Denen hadden het niet altijd onder de markt tegen de Russen, maar namen gaandeweg de touwtjes in handen.

In minuut 39 drukte Damsgaard dat overwicht uit in een heerlijke treffer en bracht Denemarken zo virtueel naar plaats drie. Na rust strafte Poulsen een Russische blunder af en leek de partij met 0-2 uitgespeeld.

Met een strafschop bracht Dzyuba de Russen weer in de match, maar Christensen en Maehle maakten er nog een afstraffing van. En dus pakte Denemarken - mede door de winst van België - op basis van het doelsaldo zelfs nog de tweede plaats.