Geert Molenberghs houdt adem in "Ziekenhuisopnames verdubbelen er om de twaalf dagen" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs houdt adem in "Ziekenhuisopnames verdubbelen er om de twaalf dagen"

Geert Molenberghs houdt adem in "Ziekenhuisopnames verdubbelen er om de twaalf dagen"

De deltavariant slaat wild om zich heen in Engeland. Alle cijfers zijn daar fors aan het stijgen, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE.

"Jammer genoeg zien we dat om de twaalf dagen ook de ziekenhuisopnames verdubbelen. En de laatste week is ook de coronasterfte er met 44 procent gestegen", aldus Molenberghs.

Nochtans is de vaccinatiegraad toch al hoog in het Verenigd Koninkrijk. “60 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd, en 80 procent gedeeltelijk. Maar we zien dat de Deltavariant voornamelijk huishoudt in zones waar een lage vaccinatiedekking is. Bijvoorbeeld in Manchester is geen 60, maar slechts 30 procent volledig gevaccineerd", legt Molenberghs uit.

Gevolgen voor ons land

Welke gevolgen kan dat voor ons land hebben? "In ons land is in het hele land slechts 30 procent gevaccineerd. Dus, de cijfers die we vandaag hebben in ons land helpen, maar zijn nog niet voldoende om met zekerheid te zeggen dat de deltavariant ons niets gaat maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws