Cristiano Ronaldo redt Portugal, Hongarije zorgt bijna voor absolute stunt voetbal
voetbal

Cristiano Ronaldo redt Portugal, Hongarije zorgt bijna voor absolute stunt

Wat een absolute thriller op de slotspeeldag van de groepsfase. De ‘groep des doods’ maakte zijn naam volledig waar. Met een absolute glansrol voor klein broertje Hongarije. En Cristiano Ronaldo natuurlijk.

Portugal-Frankrijk 2-2

Portugal startte aan deze match met het mes op de keel. Want als de regerende Europese kampioen niet derde wilde eindigen of zelfs vroegtijdig uitgeschakeld wilde worden, moest het best punten pakken.

En op het halfuur kwam het ook op voorsprong via Cristiano Ronaldo - wie anders?, die een strafschop binnenstapte nadat Lloris Danilo torpedeerde. Portugal leek met een voorsprong de kleedkamer in te trekken, tot de ref besloot om een duikende Mbappé een strafschop toe te kennen.

Twee keer Benzema

Benzema klaarde dat klusje en het stond 1-1. In de tweede helft deed de ‘verloren zoon’ dat kunstje nog eens over met een echte veldgoal (1-2), maar opnieuw Ronaldo kon met een strafschop gelijkmaken. Genoeg om Portugal te verzekeren van de derde plaats.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Duitsland-Hongarije 2-2

Letterlijk niemand gaf in aanloop naar deze match een eurocent voor de kansen van de Hongaren. Alsof de knappe 1-1 tegen Frankrijk en de pas laat tot stand gekomen 0-3 tegen Portugal niet meetelden. Maar het was vooral de indrukwekkende 2-4-zege van Duitsland tegen Portugal die zand in de ogen strooide.

Want Szalai kopte na tien minuten een quasi perfecte counter binnen. Een ijskoude douche waar de Duitsers even van moesten herstellen. Havertz gleed de bal wel naast en Hummels kopte op de lat, maar verder kwam een slap Duitsland niet zodat het aan de rust nog altijd 0-1 stond.

Schaamrood vermeden

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel ging de Mannschaft in de tweede helft wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd kwam die er ook na een misser van Gulacsi waarna Havertz de gelijkmaker scoorde.

Maar al onmiddellijk na de aftrap stuntte Hongarije opnieuw via Schafer (1-2). En nog was het niet gedaan. Duitsland vermeed het schaamrood op de wangen toen Goretzka zes minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker scoorde. Een moedig Hongarije zag zo een heus mirakel door de vingers glippen.