-->

Kat Kerkhofs in shock na voorval met Dries Mertens: "Meteen beginnen wenen"

Kat Kerkhofs in shock na voorval met Dries Mertens:
Vrijdag 25 Juni 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Kat Kerkhofs is één van de vurigste supporters van de Rode Duivels. Tijdens dit EK probeert ze manlief Dries Mertens op de voet te volgen. Ook de andere wedstrijden op EURO 2020 volgt Kerkhofs. Tijdens het duel tussen Denemarken en Finland was het ook voor haar schrikken.

Toen Christian Eriksen ineenstuikte, hield Kerkhofs de adem in. Ze moest ook meteen terugdenken aan toen Dries Mertens enkele jaren terug bewusteloos tegen de grond vloog. “Ik heb de voorbije dagen vaak teruggedacht aan de wedstrijd van België tegen Wales in 2014", vertelt Kat in HUMO.

"Ik krijg er nog altijd kippenvel van"

“Toen heeft Dries een Welshe kop tegen zijn schedel gekregen: hij was in de lucht al bewusteloos en viel als een lappenpop neer. Ik stond in de tribune te feesten, tot ik hem zag vallen: ik weet wanneer hij pijn heeft en wanneer hij overdrijft. Opeens leek het hele stadion zich naar mij om te draaien: ik krijg er nog altijd kippenvel van."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik ben beginnen te wenen en ben naar voren gelopen, en de stewards waren zo lief om mij toe te laten langs de zijlijn. Ik zal het nooit vergeten: Gareth Bale van Wales kwam meteen naar mij om uit te leggen dat Dries alweer bij bewustzijn was en naar het ziekenhuis werd gebracht. Jan (Vertonghen, nvdr.) is mij toen komen vastpakken.”

“Dries en ik waren verloofd en het eerste wat ik vroeg toen ik zijn kamer binnenkwam, was: ‘Je weet toch nog dat we gaan trouwen, hè?’ Waarop hij, met een knipoog: ‘En wie ben jij?’", lacht Kat.

Overdrijven

Ze geeft ook eerlijk toe dat Mertens al eens durft te overdrijven. “Toen hij tegen Rusland werd getackeld, draaide de dochter van Lieven Maesschalck zich meteen bezorgd naar mij om, waarop ik zei (schudt hoofd met getuite lippen): ‘Niks aan de hand.’ Ik ken hem.”

TAGS  I  Kat Kerkhofs  I  Dries Mertens  I  voetbal